Spillesteder skal udvikle netværk og skabe nye koncertformater
Statens Kunstfond har udpeget 11 netværks- og genrespillesteder samt valgt tre spillesteder til at udvikle nye koncertformater inden for livescenen fra 2025 til 2028. Sammen skal spillestederne medvirke til et mere varieret koncertudbud i Danmark.
28. februar 2025
Udvalgsleder for Projektstøtteudvalget for Musik, Rikke Øxner, siger:
”Det er med stor glæde, at vi kan udpege 11 netværks- og genrespillesteder til at arbejde med udbredelse af et kvalitativt og varieret udbud af koncerter i hele landet. Sammen med de regionale og de honorarstøttede spillesteder får vi et stærkt og helstøbt netværk af spillesteder.
Vi kan se, at der er mange stærke nye initiativer på vej på spillestederne – også flere end vi har kunnet finde plads til i udpegningerne. Det er super glædeligt at møde det store potentiale og vi ser frem til at følge spillestedernes fortsatte arbejde.
Vi har desuden tildelt støtte til tre regionale spillesteders arbejde med nye formater til livescenen. Med tildelingen følger en opfordring til, at spillestederne samarbejder og udveksler formater på tværs. Vi håber, der kommer til at ske en krydsbestøvning med kunstneriske udviklingsprojekter, der præsenterer noget nyt for publikum.
Vi støtter nu tilsammen spillestedsområdet med 72,2 mio. kr. i 2025, når vi tæller honorarstøtte til de rytmiske spillesteder med. Dertil kommer 3,9 mio. kr. til koncertarrangører i vores pulje for koncertvirksomhed.”
De 11 nye netværks- og genrespillesteder er:
Culture Box (København), Generator (Ringkøbing), Huset (Aalborg), Kulturmaskinen (Odense), Loppen (København), Pavillonen (Grenaa), Radar (Aarhus), Slagelse Musikhus (Slagelse), Spillestedet Thy (Thisted), TRIO (Kolding) og Aabenraa Live (Aabenraa).
De tre spillesteder, der skal udvikle nye formater til livescenen er:
Godset (Kolding), Kulturværftet og Kulturhuset (Helsingør) og Vega (København).
fakta

fakta
Om de nye netværks- og genrespillesteder
Netværks- og genrespillestederne skal i perioden 2025-2028 formidle, forbinde og udvikle det rytmiske musikliv lokalt og skal tilsammen sætte aftryk på det rytmiske musikliv nationalt. Opgaverne er:
- Koncertvirksomhed
- Opsøgende netværksarbejde i virkeområdet
- Publikumsudvikling og vækstlagsarbejde.
De 11 spillesteder modtager tilsammen 11,5 millioner kroner årligt de kommende fire år.
Om nye formater til livescenen
I perioden 2025-2028 skal de udvalgte spillesteder udvikle, afprøve og formidle nye koncertformater og samarbejdsformer kunstnere og spillesteder imellem.
De tre spillesteder modtager tilsammen 1.789.000 kr. årligt de kommende år.