Jespersen Nødtvedt blev i 2022 en del af Kunstfondens karriereprogram. Foto: Emilie Koefoed

Den unge kunstneriske elite

Hvert år udvælger Kunstfonden en række af de største nye kunstneriske talenter til det toårige kunstneriske og karrieremæssige udviklingsprogram ’Den unge kunstneriske elite’. Det giver talenterne mulighed for i samarbejde med en professionel konsulent at udvikle deres kunstneriske virke og booste deres karriere nationalt og internationalt.

Karriereprogram: Den unge kunstneriske elite

Skræddersyet karriereforløb

Med karriereprogrammet 'Den unge kunstneriske elite' vil Kunstfonden hjælpe unge fremadstormende kunstnere med at få foden indenfor på den danske og internationale scene. Sammen med en erfaren konsulent udtænker kunstneren et skræddersyet toårigt udviklingsforløb, der giver mulighed for fordybelse i arbejdet med eget kunstnerisk udtryk gennem bl.a. mentorforløb, residencies og samarbejder med andre kunstnere, både nationalt og internationalt.

”Med dette karriereforløb kan etablerede kunstnere hjælpe talentlaget frem, og det er en stor fornøjelse at se, hvordan talenter på tværs af kunstarter får mulighed for at udvikle sig både kunstnerisk og professionelt.”

- Chris L. Halstrøm, udvalgsleder

Tidligere modtagere

2023

Anna Klahn er en forfatter, der gennem borgerinddragende kunstneriske projekter arbejder med at give ord til de stemmer og fortællinger, der ikke bliver hørt normalt. Her er hun interesseret i at forstå og at skabe nye perspektiver på, hvad det vil sige at være offer for vold, både på et individuelt- og samfundsmæssigt plan.

AVIAJA Dance er et ungt dansekompagni skabt af den dansk-grønlandske Sara Aviaja Hammeken, hvis koreografiske arbejde ofte er inspireret af ophav og inuit kultur med et stærkt visuelt udtryk. Gennem karriereforløbet ønsker Hammeken at udvikle sin koreografiske praksis og markere sig som koreograf og kunstnerisk leder af AVIAJA særligt i Grønland og i Danmark.

Filip Vest arbejder i krydsfeltet mellem billedkunst og scenekunst, hvor de skaber performances, installationer, film og tekster med fokus på queer-kærlighed, ensomhed og begær i det 21. århundrede. Her tester Vest forholdet mellem tekst og krop, og de måder vi hele tiden må forhandle vores identiteter og de narrativer, vi indgår i.

Gudrun Havsteen-Mikkelsen er en researchbaseret, multidisciplinær designer og visuel journalist, som har fokus på den arktiske region og arbejder med tematikker som naturresurser, nordisk kolonialisme og geopolitiske diskurser. Hendes mål er at skabe værker, der reflekterer over hvad det har af betydning, når vi udvinder mineraler og indsamler billedmateriale, genererer, strukturerer og benytter data.

Haidar Ansari er en forfatter, der i gennem sin debutdigtsamling ’Institutionaliseret’ og debatindlæg i landsdækkende aviser har markeret sig som en ny og vigtig stemme i debatten om litteraturen og kunstens betydning for et inkluderende velfærdssamfund. Ansari ønsker gennem sin kunst at påtage sig et ansvar for at engagere under- og arbejderklassen i kunstverdenen.

Johanne Højlund er en prisvindende klassisk operasanger, som har sunget på store teatre og med flere forskellige symfoniorkestre. Hun ønsker at skabe en international karriere som ung-dramatisk sopran ved at anvende en stilhedsbaseret healing form, som skal hjælpe hende med at udnytte sit talent optimalt.

Luna Ersahin, der er musiker og forsanger i bandet AySay, har skabt sig et navn med sin livlige musikalske fremstilling af, hvad det vil sige at være en kurdisk-dansk kvinde i Danmark anno 2023. Gennem hendes optrædener ønsker hun at bidrage til en øget forståelse for forskellighed og mangfoldighed, der kan skabe en samfundsmæssig positiv effekt.

Lynge Lynge Arkitekter er en tegnestue i Præstø, hvis arbejde centrerer sig om boliger og det liv, der udfolder sig i dem. De har en vision om at udforske nyskabende boformer, der fremmer fællesskab og den grønne omstilling ved at forene kunstnerisk integritet med arkitektoniske spørgsmål.  

Matias Vestergård er en talentfuld opera- og orkesterkomponist, der, med en Reumert for ’Årets Opera’ i bagagen, ønsker at skabe sig et navn på den danske og internationale scene og at udvikle sin kunstneriske praksis inden for musikdramatik og scenekunst.

Nanna Elvin Hansen arbejder som billedkunstner i en krydsning mellem aktivisme, tværæstetisk forskning og eksperimenterende samtidskunst. Her interesserer hun sig for de spørgsmål, som opstår i relationen mellem ny teknologi, den geologiske undergrund og ressourceudvinding - særligt i et nordisk perspektiv.

NOVO Quartet er en ung og eftertragtet strygekvartet, som hurtigt har opnået anerkendelse i både ind- og udland. Gennem ensemblets optrædener på verdensplan sigter de mod at dele dansk musik og kultur. Derudover samler de talentfulde musikere fra hele verden i musikprojekter for at fremme interkulturel udveksling og forståelse.

Ömer Sami er en dokumentar-filmsinstruktør, der gennem intime karakterdrevne historier undersøger eksistentielle temaer som tilhørsforhold, fantasi og tab af uskyld. Han ønsker gennem det toårige forløb at etablere sig på den internationale scene og skabe film, som resonerer hos et globalt publikum.  

Samling er en tværdisciplinær scenekunstgruppe, som skaber værker med udgangspunkt i stemmer, lyd, rum og situationer, der bryder med det traditionelle teaterrum. De arbejder ofte med et dokumentarisk udgangspunkt og bruger borgere som medvirkende for at belyse samfundets komplekse systemer gennem personlige fortællinger.

2022

Clara Guldberg Ravn er en prisvindende blokfløjtenist. Hun har blandt andet studeret og indspillet sjældne barokke fløjtesonater i samarbejder med nogle af de bedste musikere inden for tidlig musik i Europa, og hendes mål med karriereprogrammet er at blive blokfløjtesolist på verdensplan.

Emma Bess er en anmelderrost forfatter, der arbejder med at skabe prosa, der skildrer mennesker nært, både i deres relation til hinanden, men også mere eksistentielt i deres relation til det at være i live og at være i verden. Igennem karriereprogrammet ønsker hun at tage sin kunstneriske praksis i en ny retning, ved blandt andet at ændre skrivepraksis og arbejde med nye researchmetoder.

Jakob La Cour arbejder på tværs af scenekunst og nye interaktive medier såsom virtual reality og augmented reality. Med en Reumert i bagagen skaber han scenekunstneriske immersive hybridværker der er med til at udvikle og flytte scenekunsten ind i et helt nyt digitalt territorium. 

Jens Settergren er billedkunstner og arbejder med kollektive billeddannelser og science fiction. I hans værker sætter han ofte eksisterende 3D figurer fra online-arkiver, masseproducerede objekter og reklamebilleder ind i nye sammenhænge for at undersøge dybereliggende betydninger og forståelser indkodet i billeder, objekter og sprog.

Magnus Pind skaber performances og installationer i krydsfeltet mellem scenekunst og digital billedkunst. Med en matematisk tilgang til kunsten, bruger han data og tal i sine værker til at visualisere usynlige og sværttilgængelige strukturer i samfundet, som vi alle indgår i.

NEKO3 er et samtidsmusik ensemble, der har gjort sig særligt bemærket ved deres kollektive og tværkunstneriske tilgang til musikken. De ønsker at forny den traditionelle koncertform og engagere nye lyttere ved at skabe en kunstnerisk oplevelse, der både indeholder et sonisk, et visuelt og et performativt lag.

Ragnheidur Jónsdóttir er tonemester med speciale i indspilning og produktion af klassisk og akustisk musik. Gennem hendes korte karriere har hun arbejdet sammen med store orkestre, solister og kammerensembler, og hendes udgivelser har modtaget flere priser. 

Sarah Brunnhuber er tekstildesigner. Med hendes tøjmærke STEM skaber hun smukke beklædningsgenstande med selvudviklede bæredygtige væveteknikker. Hun ønsker at skubbe til grænserne for, hvad man kan med vævede tekstiler, og hendes kunstneriske praksis og karriere er dedikeret til at gøre mode- og tekstilindustrien mere bæredygtig. 

Sofia Albina Novikoff Unger er halv dansk og halv russisk-ukrainsk billedkunstner, der med et poetisk high-tech sprog skaber sensoriske og holistiske installationer ved brug af video, lyd, 3D-skulpturer og performances. Værkerne er skabt på baggrund af dybdegående research og udforsker blandt andet biologiske, historiske og socio-politiske fænomener.

Sofie Riis Endahl har i sit populære forfatterskab udfordret bogformatet og skabt lettilgængelige bøger for unge. Hendes vision har været at sætte ord på tabuer, at få de unge i gang med at læse og give den unge læser mulighed for at spejle sig og føle sig forstået. Nu ønsker hun også at ramme et voksenpublikum og at arbejde på tværs af kunstretninger ved at skrive teater og film.

Jespersen Nødtvedt er et ungt arkitektfirma, der har fokus på håndværk og bæredygtighed. I deres arbejde prioriterer de at være en del af alle faser af et projekt – fra første skitse til tilstedeværelse på byggepladsen. Gennem karriereprogrammet ønsker de, med en kritisk tilgang til bæredygtighedstrends, at udvikle nye materialer så bygningskunst og bæredygtige materialer er én og samme ting.

Wired Studio er et kompagni der ledes af koreograf Simone Wierød. Med et stort fokus på det visuelle udtryk, er omdrejningspunktet i Wierøds kunstneriske arbejde at udfordre publikums øje og realitetssans gennem abstrakte, koreografiske og visuelle oplevelser, og få dem til at stille spørgsmål til det, de oplever – i kunsten, såvel som i hverdagen. 

2021

Anders Sigfred Kampmann er operasanger og stræber mod at optræde på det højeste internationale niveau. Han vil indstudere og udvikle fem af de største og vigtigste roller inden for den opera, som især er stor i de tysktalende lande, blandt andre Wagner og Beethoven.

Baum & Leahy er et kreativt studio med base i Danmark og England, som er startet af Amanda Baum Olesen og Rose Leahy. De arbejder i krydsfeltet mellem kunst og videnskab med interaktive installationer, scenografi og oplevelsesdesign i samarbejde med eksperter på tværs af discipliner. 

David Bendix Nielsen er koncertorganist, der på højeste niveau formidler orglets repertoire og musikalske verden. Hans kunstneriske vision er, at promovere orglet til et bredere musikpublikum, og fremme det som både solistisk og kammermusikalsk instrument.

Emilie Molsted Nørgaard har med kunstnernavnet Jada slået sig fast som en af de største og mest nærværende popstjerner i Danmark. Nu vil hun række ud over Danmarks grænser med sine ærlige og bevægende popballader og sine ikoniske liveshows.

Jules Fischer arbejder i krydsfeltet mellem billedkunst og koreografi og skaber storskala performances af collager af lyd, kroppe, videoer, lys og billeder. Deres kunstneriske praksis er centreret om at gøre plads til en søgen efter flere non-binære narrativer og at skabe fortællinger, hvor der er plads til det modsatrettede, det fragmenterede, det queer og det trans. 

Marie Sloth Rousing skaber tidløse og unikke tøjdesigns. I hver kollektion ønsker hun at fortælle en historie, som hun formidler gennem modefilm, installationer og performances. Her bliver beklædning og objekter ofte kombineret på forskellig vis for at udfordre vores forståelse af, hvad beklædning er og skal kunne tilbyde os. 

Patricia Nanziri Bbaale Bandak er en instruktør, som bruger sin stemme og personlige historie til at formidle universelle tematikker og følelser, som traumer, sorg og søgen efter identitet. Gennem sine film, ønsker hun at starte samtaler i samfundet, der også rummer dem, som ikke er hvide, ikke tilhører majoriteten og dem som deler andre kulturer end den danske. 

Slime Puppy Studio er drevet af kunstneren Kim Richard Adler Mejdahl, som arbejder på tværs af medier med filmproduktion, totaludstillinger og musikalske udgivelser og koncertoptrædener. I hans praksis bryder han med grænser og forventninger til de klassiske kunstgreb og genrer, indskriver kitsch i finkulturen og kombinerer fantasi med virkelighed. 

Stine Mikkelsen er blevet et etableret og prisvindende navn inden for collectible design, hvor hun arbejder i feltet mellem håndværk og design, innovation og tradition. Hendes designs er udviklet med fokus på nye måder at forstå og udnytte materialer og designprocesser på. 

SVALHOLM arbejder konceptuelt og tværæstetisk med dans, koreografi, design, skulpturer og installationskunst. I hendes kunstneriske praksis undersøger hun eksistentielle spørgsmål, og siden 2015 har hun arbejdet med ældre borgere for at skabe en mere autentisk repræsentation af de kroppe vi normalt ikke ser på scenen. 

THE NORDIC BEASTS er en nordisk danseteatergruppe med den prisvindende koreograf Noora Hannula i front. Hendes kunstneriske arbejder er centreret om dans og teknologi, hvor hun undersøger den digitale tidsalder i samarbejde med 3D animatorer, videokunstnere, musikere, tekstforfattere og eksperter inden for teknik. 

Ventus er en prisvindende træblæserduo, som består af en utraditionel kombination af fløjte og klarinet. De ønsker at gøre op med den traditionelle måde at fremføre klassisk musik på og nå ud til et bredere publikum ved at præsentere forskellige genrer, som klassisk musik, folkemusik, rytmisk og nyskrevet musik i én forestilling.

2020

Astrid Sonne er komponist og bratschist. Hun kombinerer det elektroniske og eksperimenterende med klassiske traditioner og lader synthesizere, korharmonier og strygere bevæge sig side om side.

Carl Emil Jacobsen befinder sig i grænselandet mellem design og kunst. Han arbejder nonfigurativt med skulpturen og møder herigennem det, der definerer os som mennesker.

Convoi Exceptionnel er Jon R. Skulbergs visionære produktionsplatform. Hvad end han arbejder med operaforestillinger, udstillinger eller danseforestillinger, skaber Jon sansende rum i konstant langsom forandring.

Gründl Haahr Arkitekter er en konkurrencevindende tegnestue, som laver kontekstuel arkitektur, der skabes i samspillet mellem by-, landskabs-, og bygningsarkitekturen. Udgangspunktet for deres virke er en særlig opmærksomhed på stedets væsen. 

Gunilla Lind Danseteater skaber visionære visuelle scenekunstværker, der undersøger emner som selviscenesættelse, kønsroller og krops- og skønhedsidealer gennem et nyskabende miks af moderne dans, fysisk teater, eksperimenterende kostumer og farverig scenografi.

How to Kill a Dog er en kunstnerduo, der med lynets hast har opnået kultstatus. Med formater der blander performance, historiefortælling og koncert, undersøger de bl.a. kvindens rolle i samfundet i en konstant forhandling af seksualitet, krop og køn.

Ida Sønder Thorhauge er billedkunster. Hun er optaget af kvindefigurens kunsthistoriske og mytologiske rolle og skaber figurative og ekspressive malerier, som ofte indeholder referencer til ikoniske kunstværker, okkulte traditioner samt pop- og teenkultur. 

Jonas Hellesøe er organist og vil med et dugfriskt take på sit traditionsrige instrument nå en bred skare af mennesker. Hans koncerter kombinerer store klassiske værker med improvisationer over temaer og melodier, som publikum ønsker.

Katrine Øgaard Jensen er en prisvindende litterær oversætter med hovedfokus på Ursula Andkjær Olsens poesi. Gennem en eksperimenterende tilgang til oversættelsen er den kunstneriske vision at skabe nye poetiske muligheder i oversættelsen fra dansk til amerikansk engelsk.

Liss fik i 2014 et stort internationalt gennembrud med deres skæve og charmerende popmusik. Med udfordrende elementer og overraskelser skubber de til grænserne for den lyd, som kendetegner pop og soul. 

Lærke Marie Valum er beklædningsdesigner og arbejder interdisciplinært med unikabeklædning, kostumer og designobjekter, hvor form og kropslighed er omdrejningspunktet. Visionen er at løsrive sig fra modens systemer og vaner og at skubbe til forholdet mellem mode og krop.

Magnus Larsson er operadirigent og har allerede markeret sig stærkt på den danske operascene med et omfattende repertoire. Efter sin debut på Det Kgl. Teater i starten af 2021 er han klar til at slå igennem internationalt. 

Mathias Mentze har en vision om at kaste nyt lys på interiørets betydning for arkitekturen. Hans tilgang er tværfaglig og trækker på disciplinerne arkitektur, kunst og design.

Nicolai Elsberg er et lysende bashåb med en vision om at nå den internationale opera-topklasse.  

Nour Fog er billedkunstner og arbejder skulpturelt, lydligt og performativt med keramik. Gennem de skulpturelle værker undersøger Nour rum mellem krop, køn og seksualitet med en abstrakt og ikkebinær tilgang.

Pernille Pontoppidan Pedersen er keramiker. Med sin eksperimentelle og uforudsigelige tilgang skubber hun til grænserne i et opgør med fasttømrede idéer om keramik. Det resulterer i værker som føles velkendte og uforklarlige på samme tid.

Signe Lykke er en komponist, der undersøger og udfordrer konceptet tid i sine poetiske kompositioner. Hun finder stor inspiration i tværkunstneriske projekter og har blandt andet skrevet musik til opera, film, modeshows og danseforestillinger.

School of X er producer, komponist og multiinstrumentalist med fokus på innovativ popmusik. Han formidler følelser, stemninger og historier gennem musikken og skaber store liveoplevelser for publikum.

Sophia Ioannou Gjerding laver animationsfilm, hvor hun inddrager populærkultur, kritisk teori og kunsthistoriske og historiske referencer. Hendes praksis er baseret på tværfaglige samarbejder, og hun arbejder ofte sammen med bl.a. musikere fra den danske undergrundsscene.  

Zakiya Ajmi skriver nysgerrige bøger til børn og unge, der behandler temaer som identitet, vold og svigt med både humor og melankoli. Desuden arbejder hun med dramatik og krimi.

2019

Archival Studies er både et arkitekt- og designstudio med en ambition om at skabe arkitektur og design, som er både økonomisk og æstetisk bæredygtigt.

Hannah Toticki Anbert skaber kunst, der vil os noget. Hun arbejder med performances, skulpturer og installationer med en vision om, at kunst og politik skal gå hånd i hånd.

Tore Hallas er billedkunstner og arbejder primært med film og fotografi. Hans hovedfokus er krydsfeltet mellem homoseksualitet og den tykke krop.

Ragnhild May arbejder på tværs af kunstarter med lyd, billedkunst, musik, instrumentbygning, design og performance. Hun søger grænsefeltet mellem de forskellige kunstarter for at skabe nye udtryksformer.

Louise Lyngh Bjerregaard arbejder i spændingsfeltet mellem mode og kunst med visionen om at bidrage til en eksperimenterende udvikling, der også afspejler vores liv gennem beklædningsgenstande.

Kasper Friis Kjeldgaard er en designer, der både eksperimenterer med abstrakte former, men også udfører klassiske designopgaver, hvor nye erkendelser fra det kunstneriske arbejde anvendes i funktionelt design.

Mette Schelde arbejder med design, kunst og arkitektur. Hendes kunstneriske vision er igennem eksperimenter at skabe møbler og lys, som er skabt til at blive brugt og sanset.

Kristoffer Halse Sølling er en del af det London-baserede grafiske design-studio Regular Practice, som han har grundlagt sammen med Thomas Finn. De arbejder med udvikling af nye værktøjer og tilgange til design, hvor typografi og sprogets form spiller en central rolle.

Josefine Graakjær Nielsen er kunstner og psykolog og arbejder både litterært og dokumentarisk med sammenhængene mellem kunst og mental sundhed.

Mikkel Rosengaard er forfatter. Med sin kommende roman vil han udforske nye fortælleteknikker og internationale markeder. Hans tekster kredser om spændingerne mellem konstruktion og virkelighed.

Halvcirkel er en eksperimenterende strygekvartet, der beskæftiger sig med improvisation og har som mål at indgå som en aktiv medspiller på performancekunstscenen.

Elisabeth Nielsen er koncertpianist. Hun har sat sig for at blive ambassadør for dansk kultur i verden. Hun finder nye redskaber til at formidle sit budskab ved at forbinde det musikalske med det visuelle.

Kirstine Lindemann vil manifestere sig som en toneangivende komponist og performer af ny musik i Danmark og i udlandet. Hun skaber værker med fokus på kroppen som lyd- og udtrykskilde.

VOLA har en ambition om at etablere sig som et betydningsfuldt navn på den internationale metalscene. De gør op med de klassiske konventioner og åbner metalgenren for nye lyttere.

Freja Friberg Lymes kendetegn som operainstruktør er ’Øl & Opera’, som er målrettet et yngre, ikke-operavant publikum. Hun afprøver ideer og eksperimenterer med operaen for at skabe nye muligheder.

MYKA er et dansekompagni skabt af My Grönholdt, som producerer scenekunst med koreografi og dans i fokus, der bl.a. handler om klimaforandringer, bæredygtighed og fremtidshåb. Kompagniet henvender sig til børn og deres voksne.

2018

Alexis Mark / Annual Report

Alexis Mark / Annual Report er et grafisk designstudie og udstillingsrum, skabt af designerne Marie Grønkær Hansen, Martin Bek og Kristoffer Li Scheutz. De tre unge talenter ønsker at fremme en kritisk og eksperimenterende kultur om grafisk design herhjemme, og i deres karriereforløb vil de bl.a. arbejde på at etablere sig på den amerikanske kunst- og designscene.

Buster’s World

Buster’s World er en tøjdesignduo bestående af Niels Gundtoft Hansen og Marie Munk Hartwig. Duoens kunstneriske vision er at skabe et alternativt og frimodigt udtryk til en ung målgruppe, og deres karrieremæssige ambition er at blive et globalt kendt modefænomen.

Julian Juhlin

Julian Juhlin er performancekunstner og er uddannet fra Den Danske Scenekunstskole i 2014. Juhlins kunstneriske arbejde er kendetegnet ved inddragelse af egen krop og historie, bl.a. under konceptet ’Virgin Tour’, hvor han udstillede sig selv i glasbur som en kommentar til sin egen jomfrustatus. I sit karriereforløb vil Julian bl.a. dygtiggøre sig inden for filmkunsten og udvikle sit netværk i Japan og USA.

KASPERSOPHIE

KasperSophie er en dansk/fransk kostumedesignduo, som udvikler koregrafiske værker til museer. Målet med deres karriereforløb er at lægge fundamentet til at blive en førende aktør inden for koreografiske installationer i museumsrum, og undervejs vil de mødes med nogle af deres internationale kunstneriske forbilleder for at reflektere over deres kunstneriske arbejde.

KOTTOS

KOTTOS er en kammermusikvartet med en særegen kombination af instrumenter, hvor bl.a. akkordeon og det græske instrument bouzoukien bliver bragt sammen. KOTTOS ønsker at vise udtryksmulighederne og rummeligheden i klassisk musik, og deres mål er at blive ambassadører for dansk kammermusik og at blive et førende og fornyende kammermusikensemble både nationalt og internationalt.

Louise Haugaard Jørgensen

Louise Haugaard Jørgensen er uddannet som billedkunstner fra Det Jyske Kunstakademi, men hendes arbejde er kendetegnet ved at involvere flere kunstarter. Hun vil bl.a. styrke sine evner inden for det litterære og performative felt, og i sit karriereforløb vil hun udvikle sit netværk og skabe muligheder for udstillinger og turné i en række europæiske lande.

Lydmor

Lydmor en er elektronisk komponist og sangerinde, og udover sin personlige karriere har hun bl.a. skrevet musik til film og teaterforestillinger. Lydmor vil i sit karriereforløb udvikle den visuelle del af sin performance gennem forskellige samarbejder, og internationalt set vil hun gå efter at udvide sin fanbase i områder, hvor hun allerede har opbygget netværk, fx Asien.

Maria Bruun

Maria Bruun er møbeldesigner og uddannet fra Det Kongelige Kunstakademis Designskole. Maria Bruun arbejder minimalistisk med at fortælle visuelle historier gennem forskellige materialer, og hendes ambition er at udvikle sit kunstneriske og karrieremæssige ståsted, bl.a. gennem internationale samarbejder og deltagelse på relevante udstillingsplatforme.

Marie Topp

Marie Topp er koreograf og danser og er uddannet fra Statens Scenekunstskole i 2009. I sit karriereforløb ønsker Marie Topp at fordybe sig kunstnerisk ved at indgå i masterclasses med internationale koreografer, og hun har særligt fokus på at lave co-produktioner med internationale partnere for at udvide sin kunstneriske og karrieremæssige rækkevidde.

SVIN

SVIN er et genrekrydsende instrumentalband, som består af Lars Bech Pilgaard, Thomas Eiler og Henrik Pultz Melbye. SVIN vil udvikle sig kunstnerisk gennem samarbejder med koreografer og komponister, og internationalt vil de bl.a. fokusere på Centraleuropa, hvor de allerede har aftaler om festivaljobs og kontakter til spillesteder.    


Fakta

’Den unge kunstneriske elite’ blev uddelt første gang i 2018 og har til formål at hjælpe unge fremadstormende kunstnere med at få foden indenfor på den danske og internationale scene.

Hver af de 12 udvalgte har sammen med en selvvalgt, erfaren konsulent udtænkt et skræddersyet toårigt karriereforløb, der skal sætte fart i deres karriere både nationalt og internationalt.

Med karriereprogrammerne får de ekstra mulighed for at fordybe sig i arbejdet med deres kunstneriske udtryk gennem bl.a. mentorforløb, residencies og samarbejder med andre internationale kunstnere.

Der er i 2022 blevet uddelt 3,9 mio. kroner fra karriereprogammmet ’Den unge kunstneriske elite’.

Det er 'Det tværgående udvalg for den unge kunstneriske elite', der uddeler tilskuddet

Nyheder:

Mere